Skip to main content
De Grote Sinterklaaspodcast

De Grote Sinterklaaspodcast keert terug in nieuw jasje 

Na de succesvolle editie vorig jaar keert De Grote Sinterklaaspodcast terug. Deze podcast – die geproduceerd wordt door boekdesint.nl – is vanaf vrijdag 1 november iedere vrijdag te beluisteren. Het nieuwe seizoen wordt afgesloten met een pakjesavond special op 5 december die live is bij te wonen.

De Grote Sinterklaaspodcast is een podcast voor volwassen sinterklaas liefhebbers. Presentator en maker Bas van den Brink ging het eerste seizoen samen met co-host Matthijs Jansen in gesprek met unieke gasten over de wereld van en achter Sinterklaas. Op bezoek kwamen vorig jaar o.a. presentator Jochem van Gelder, kapitein van Pakjesboot 12 Paul van Noort en eigenaar van de échte Amerigo Pieter Wiersinga. In Nederland zijn tienduizenden mensen jaarlijks bezig om het mooiste sprookje van Nederland levend te houden. Van acteurs bij tv-intochten tot filmmakers en van hobby-sinten tot intocht organisatoren. De verhalen van deze bekende en minder bekende Nederlanders krijgen in deze podcast een podium.

Nieuwe vorm
Dit jaar krijgt de podcast een nieuwe vorm. Gasten komen dit jaar niet naar de studio, maar presentator Bas gaat met zijn mobiele podcast studio naar de gasten toe, waarbij hij aanschuift aan de keukentafel van bekende en minder bekende Nederlanders. Een andere verandering is dat co-host Matthijs Jansen dit jaar niet te horen zal zijn. ‘’Het was een feest om met Matthijs te werken en onze energie is aanstekelijk. We sluiten niet uit om de samenwerking in de toekomst weer op te pakken’’, legt Bas uit. 

Bekende gasten
De luisteraars zijn gevraagd om dit nieuwe seizoen gasten aan te dragen. Opvallend was dat luisteraars de naam van acteur Michiel Kerbosch (Wegwijspiet) vaak noemden. Ook cabaretier Erik van Muiswinkel (Hoofdpiet) bleek populair. ‘’We zijn de gastenlijst nog aan het vormgeven, maar ik kan alvast bevestigen dat Erik van Muiswinkel in dit seizoen te horen zal zijn. Het is fantastisch om ‘mijn’ Hoofdpiet te interviewen’’, licht Bas toe. 

De nieuwe serie beslaat zes afleveringen met als afsluiter een vijf december special met live publiek. ‘’Dit wordt de ultieme sinterklaasavond die ik samen met de luisteraars én Sinterklaas ga vieren’’ aldus Bas. De avond kleden we aan met muziek, optredens en natuurlijk een interview met een bijzondere gast. Kaarten zullen t.z.t. te koop zijn via Boekdesint.nl.

De Grote Sinterklaaspodcast is te beluisteren in jouw favoriete podcast app. Op de hoogte blijven? Volg de podcast op instagram via @degrotesinterklaaspodcast. 

Bekijk onze projecten

CasesDigitaalJochem
april 11, 2023

Centraal Beheer videoserie met Jochem van Gelder

Videoserie met Jochem van Gelder - Centraal Beheer Al enkele jaren is Jochem van Gelder hét gezicht van interne en externe campagnes van Centraal Beheer. Na een complete videoserie voor…
CasesDigitaalStefan
april 11, 2023

Een livestream met de TV Sinterklaas – NOS

Een livestream met de TV Sinterklaas - NOS Al jaren is het traditie: het sinterklaasfeest van NOS & NEP. Het plan voor het live sinterklaasfeest werd omgegooid toen corona roet…
CasesComplete eventsEventstylingFotoboothTroon
april 11, 2023

De Stiho Groep – “Hoe kunnen we ons sinterklaasfeest nóg leuker maken?”

De Stiho Groep - “Hoe kunnen we ons sinterklaasfeest nóg leuker maken?” Het DSG sinterklaasfeest in Nieuwegein is jaar in jaar uit een groot succes dankzij de enthousiaste groep collega’s…

Neem contact met ons op

Mail: info@boekdesint.nl

Gemiddelde reactietijd: 1 -2 werkdagen

Telefoon: 085 – 06 07 555

Bereikbaar ma t/m vr: 09:00 – 17:00

Volg ons op de socials