Skip to main content

Cadeautjes uitdelen op een sinterklaasfeest kan heel lang duren. Wat is een handige tip om op een snelle manier de cadeautjes uit te delen op jouw zakelijke sinterklaasfeest? Onze favoriete methode: sorteer de cadeautjes op kleur.

Als je het uitdelen van de cadeautjes volledig over laat aan Sint & de Pieten kan het een tijdsintensieve bezigheid worden. Het duurt vaak lang, het is voor veel kinderen (te) spannend, namen worden soms verkeerd uitgesproken of door de akoestiek is het onverstaanbaar. Met de kleurmethode verloopt het snel, persoonlijk en duidelijk. Daarnaast houd je meer tijd over om met Sint op de foto te gaan en echt even contact te maken. Dat is tenslotte waarom je de echte Sinterklaas hebt geboekt.

Foto: dit is de zaalindeling zoals wij deze vaak adviseren. Voor het podium een aantal zitjes (bijvoorbeeld zitzakken, perzische tapijtjes of poefjes), daarachter de volwassenen en daarachter de cadeau-tafels met een duidelijke kleur. Door de cadeautjes tijdens de show nog even uit beeld te houden, blijft de focus op het entertainmentprogramma behouden en is de verrassing des te groter. 

Stap 1

Zorg voor een lijst waarop alle kinderen staan die een cadeautje ontvangen. Verdeel deze kinderen over 5 kleuren, bijvoorbeeld: 100 (kinderen die een cadeautje krijgen) : 5 (kleuren) = 20 kinderen per kleurgroep.

Stap 2

Organiseer 5 cadeau tafels die ruim opgesteld staan achterin de feestzaal. Geef iedere cadeautafel een kleur. Leg het cadeautje uit de gele groep op de gele tafel, het cadeau uit de blauwe groep op de blauw tafel, enzovoorts. Een tip; hang boven iedere cadeautafel een groot gekleurd papier. Zo kunnen straks alle kinderen van een afstand zien waar de Pieten hun cadeau hebben neergelegd!

Stap 3

Geef bij binnenkomst het kind uit ‘groep geel’ een gele naamsticker, de namen uit groep blauw een blauwe etc. Een tip: naamstickers zijn een absolute toevoeging aan ieder sinterklaasfeest. Zo ziet de Sint in één klap hoe het kindje heet en kan hij het kind direct bij zijn of haar naam noemen. Deze truc werkt overigens ook bij volwassenen.

sinterklaasfeest organiseren stappenplan amsterdam
Sinterklaasfeest organiseren stappenplan roetveegpieten

Stap 4

Nu alle cadeautjes op de juiste tafel liggen en de kinderen voorzien zijn van naamsticker kunnen de cadeautjes worden uitgedeeld. Stem hier met Sinterklaas een juist moment voor af. Organiseer bij iedere cadeautafel een begeleider. Het is super leuk om hier de door jou ingehuurde Pieten voor in te zetten! Vervolgens geeft Sint instructie; de kinderen met een gele naamsticker mogen naar de gele tafel, de kinderen met een rode naamsticker naar de rode, etc.

Stap 5

Als de kinderen bij de tafels staan, is het knallen voor jou en je collega’s. Je leest de naam op het pakje en geeft dit aan het bijbehorende kind. Als ware Pakjespieten fixen jij, je collega’s en de acteurs deze klus binnen 5 minuten. Met het cadeautje onder de arm gaan de kinderen terug naar hun plek. Daar pakken we op aanwijzing van Sinterklaas gezamenlijk het cadeautje uit.

Boekdesint.nl is dé expert als het gaat om energieke, muzikale en vlotte sinterklaasfeesten. Ook voor jouw evenement of organisatie maken we graag een passend voorstel.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer tips & tricks

Met dit stappenplan weet jij nu hoe je een sinterklaasfeest kunt organiseren op je bedrijf.  Handig toch? Wil je meer tips of ben je benieuwd wat Boek de Sint voor jou kan betekenen? Ga naar www.boekdesint.nl/blog/, mail naar info@boekdesint.nl of bel ons op 085 – 06 07 555.

Over de auteur

Bas van den Brink

Ruim tien geleden startte Bas met Boekdesint.nl. Inmiddels is Boekdesint.nl uitgegroeid tot een landelijk opererende sinterklaasorganisatie waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Jaarlijks verzorgt Bas met zijn gepassioneerde team meer dan 80 moderne sinterklaasfeesten bij grote én kleinere organisaties.

Invulling nodig voor jouw sinterklaasfeest?

  • Sint, Pieten en entertainment van top kwaliteit
  • Een offerte binnen 2 werkdagen
  • Werkzaam in heel Nederland
  • Heldere afspraken zonder verrassingen
  • Veilig en betrouwbaar: gecertificeerde organisatie
Offerte aanvragen

Voor vragen, opties of boekingen bel of whatsapp naar 085 – 06 07 555

Volg ons op Social Media!

Neem contact met ons op

WhatsApp: 085 – 06 07 555

Gemiddelde reactietijd: 0 – 30 minuten

Mail: info@boekdesint.nl

Gemiddelde reactietijd: 1 -2 werkdagen

Telefoon: 085 – 06 07 555

Bereikbaar ma t/m vr: 09:00 – 17:00