Skip to main content

Door het coronavirus bestaat er een grote kans dat het sinterklaasfeest dit jaar een coronaproof invulling gaat krijgen. Daarom bereiden wij ons voor op de onzekere toekomst. Want ondanks het negatieve reisadvies vanuit Spanje is één ding zeker: Sinterklaas komt ook dit jaar naar Nederland. En hij zal voor groot én klein lekkers en moois meenemen.

In dit artikel lees je verschillende praktische tips om het sinterklaasfeest een coronaproof invulling te geven. Zo kunnen jij, je collega’s en hun kroost toch nog genieten van het mooiste feest van het jaar. En dat vinden wij belangrijk. Want ondanks de onzekere toekomst door het coronavirus vinden wij het juist nu van waarde om de verbinding met elkaar op te blijven zoeken. 

Boek de Sint richt zit dit jaar op online ontmoetingen met de Sint. Denk hierbij aan een interactieve livestream voor jouw organisatie met de ‘Sint & Friends KidsQuiz Live!’ of aan een conference call met kids & collega’s. De mogelijkheden staan op de aanbod-pagina.

Wij hebben onze mogelijkheden voor je op een rijtje gezet in onze brochure. Hierin staan 6 alternatieve invullingen voor een veilig, leuk en coronaproof sinterklaasfeest. We zetten de brochure graag naar je op de mail.

Laat je inspireren met onze digitale brochure 2021

Samen maken we van jouw sinterklaasfeest een onvergetelijk evenement. Je ontvang de digitale brochure 2021 automatisch in je mailbox. Heb je na 5 minuten niets ontvangen? Controleer dan de spambox.
=

De praktische tips vind je onder de video van Sint Jochem van Gelder. Jochem is een van onze acteurs en hij is sinds 2020 exclusief te boeken als Sinterklaas bij Boek de Sint. Hij vroeg de Sint wat hij van de hele situatie vond. Dat zie je in deze video.

1. Live videobellen met Sinterklaas

Een sinterklaasfeest organiseren in tijden van het coronavirus is best uitdagend. Naast dat je aan verschillende regels moet voldoen, weet je niet zeker of het feest in november door kan gaan. De kans op een nieuwe lockdown blijft aanwezig.

Daarom bieden wij de mogelijkheid om live(!) te videobellen met Sinterklaas. Dat kan per gezin óf met een groep collega’s & kids in een interactieve conference call vanuit het kasteel van Sinterklaas. Natuurlijk kleedt Boek de Sint de call volledig aan met een interactief programma en leuke anekdotes over de aanwezige gasten. Aan het einde van de call vertelt Sinterklaas waar de cadeautjes liggen. Deze heeft Piet in het geheim natuurlijk langs gebracht. Wil je er meer over weten? Bekijk dan deze pagina.

2. Een fysiek sinterklaasfeest in shifts

Een sinterklaasfeest in een grote groep zit er dit jaar helaas niet in, maar je kunt het aantal gasten van jouw sinterklaasfeest wel verdelen in verschillende groepen. De aantallen per groep zijn afhankelijk van de grootte van de locatie. Houdt er rekening mee dat alle volwassenen 1,5 meter afstand dienen te bewaren. Kinderen hoeven niet aan de 1,5 meter afstand te voldoen.

Wanneer je de aantallen per groep bepaald hebt, kan je de collega’s in laten schrijven op een shift. Je zou de shifts als volgt kunnen indelen:

Groep 1: :09:30 uur – 11:30
Groep 2: 12:30 uur – 14:30
Groep 3: 15:30 uur – 17:30

Voor iedere groep is hetzelfde interactieve programma beschikbaar. Je kunt denken aan een bezoek van de echte Sinterklaas of een gave Sint & Friends sinterklaasshow!

Sinterklaas Jochem van Gelder
Coronaproof sinterklaasfeest

3. Een sinterklaasfeest in verschillende kleine groepen

Om de groepen dit jaar wat kleiner te houden, kan je er voor kiezen om het dit jaar een keer zonder partners te vieren. Ook is het mogelijk om een leeftijdsgrens in te stellen voor kinderen om de groep dit jaar klein te houden.

Het zijn ingrepen die minder leuk zijn, waardoor wij liever adviseren om voor meer kleine groepen te kiezen in plaats van één kleine groep zonder partners en met leeftijdsgrens. Bij een sinterklaasfeest met collega’s horen natuurlijk pap en mam beiden aanwezig te zijn. Da’s niet alleen geruststellend voor de kinderen, maar ook voor collega’s onderling kan dat van grote meerwaarde zijn. 

4. Met minimale middelen een grote impact maken

Door de onvoorspelbaarheid van het coronavirus weten we niet hoe het er tussen 14 november en 5 december voor staat. Een nieuwe lockdown is niet onrealistisch. Het kan daarom zonde zijn om heel veel moeite te steken in een super gaaf alternatief fysiek sinterklaasfeest, zoals bijvoorbeeld een sinterklaastour door het bedrijf in verschillende ruimtes. Stel je voor dat er ineens een lockdown wordt aangekondigd, dan zijn al je inspanningen (en kosten) voor niets geweest.

Onze tip: houdt het eenvoudig, maar maak wel impact. Boek de Sint laat je graag de mogelijkheden zien. Kan ons fysieke bezoek dit jaar last-minute niet doorgaan? Dan bieden we altijd een online alternatief aan.

Vraag vrijblijvend onze brochure aan met 5 alternatieve invullingen voor een coronaproof sinterklaasfeest.

Wil je meer tips of ben je benieuwd wat Boek de Sint voor jou kan betekenen? Ook in tijden van het coronavirus staat ons team klaar om met je mee te denken. Ga naar www.boekdesint.nl/blog/, mail naar info@boekdesint.nl of bel ons op 085 – 06 07 555.

Over de auteur

Bas van den Brink

Tien jaar geleden startte Bas (26) met Boek de Sint. Inmiddels is Boek de Sint uitgegroeid tot een landelijk opererende sinterklaasorganisatie waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Jaarlijks verzorgt Bas met zijn gepassioneerde team meer dan 80 moderne sinterklaasfeesten bij grote én kleinere organisaties.

Tips
maart 24, 2024

De intocht van Sinterklaas organiseren? 5 tips!

Sinterklaas intocht organiseren: 5 x leuke invullingen Het organiseren van een sinterklaasintocht is een grote klus. Ook kan het een uitdaging zijn om ieder jaar weer iets nieuws te bedenken.…
CasesComplete eventsEventstylingJochemSchminkenTroon
februari 21, 2024

Complete eventproductie: het sinterklaasfestival

Het Grote Sinterklaasfestival van Centraal Beheer Een sinterklaasfestival met theater, activiteiten, pepernoten, warme chocolademelk en heel veel blije koppies. In opdracht van Centraal Beheer verzorgden wij voor het tweede jaar…
CasesDigitaal
februari 21, 2024

TV Sinterklaascommercial van HEMA

Sinterklaascommercial van HEMA Voor de sinterklaascommercial van HEMA waren wij verantwoordelijk voor Sinterklaas en zijn Pieten. Dat onderdeel regelden wij van A tot Z, zodat de productie zich op andere…

Invulling nodig voor jouw sinterklaasfeest?

  • Sint, Pieten en entertainment van top kwaliteit
  • Wij denken mee in tijden van het coronavirus
  • Werkzaam in heel Nederland
  • Heldere afspraken zonder verrassingen
  • Veilig en betrouwbaar: gecertificeerde organisatie
Offerte aanvragen

Voor vragen, opties of boekingen bel of whatsapp naar 085 – 06 07 555

Neem contact met ons op

WhatsApp: 085 – 06 07 555

Gemiddelde reactietijd: 0 – 30 minuten

Mail: info@boekdesint.nl

Gemiddelde reactietijd: 1 -2 werkdagen

Telefoon: 085 – 06 07 555

Bereikbaar ma t/m vr: 09:00 – 17:00

Volg ons op de socials