Skip to main content

Je gaat een sinterklaasfeest organiseren en je zoekt handige tips om het bezoek van Sinterklaas goed te laten verlopen. Die tips lees je in dit artikel. Hiermee weet ik zeker dat jij, je collega’s en de kinderen maximaal gaan genieten van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. In dit artikel heb ik 12 tips op een rijtje gezet.

Voordat we aan de lijst beginnen, heb ik alvast een pre-tip: de sleutel voor een geslaagd sinterklaasfeest is een mooie, geloofwaardige en bovenal getalenteerde (!) Sinterklaas met enthousiaste Pieten. De Sint en de Pieten zullen het feest namelijk moeten maken. En over de Sint wordt in de auto terug naar huis nog nagepraat; ‘’en kids, was het de echte?’’.

Wil je een professionele, echte Sinterklaas inhuren kies dan voor een gecertificeerde organisatie. Zo weet je zeker dat je een getalenteerde & mooie Sinterklaas met Pieten op bezoek krijgt. Ze komen ingelezen naar jouw sinterklaasfeest, hebben een programma paraat, dragen prachtige kostuums en worden vertolkt door professionele acteurs die hun rol met liefde vertolken. Met zo’n sinterklaasteam weet je dan ook zeker dat ze de plank niet misslaan richting je collega’s en hun kinderen. Je zult in de artikel overigens een aantal keer het woord ‘sinterklaasteam’ tegenkomen. Daarmee bedoelen we een team dat bestaat uit een Sint met een X aantal Pieten.

De lijst met tips vind je onder de foto van Sint Dennis. Dennis is een van onze tien top Sinterklaas acteurs met zoals je kunt zien een prachtig kostuum, een keurige baard en – zoals je moet gaan voelen – een enorme berg sinterklaas spirit.

Wil je meer handige tips & tools voor het organiseren van het sinterklaasfeest op je werk? Ga naar www.boekdesint.nl/blog/.

Sinterklaas bezoek roetveegpieten inhuren

Reserveer de Sint en Pieten bij voorkeur tussen mei en september

Datum geprikt voor het sinterklaasfeest? Regel direct een Sint met Pieten. Sinterklaas acteurs en goede Pieten zijn populair en schaars. Zeker ook als je roetveegpieten op bezoek wil. Boek daarom jouw sinterklaasteam ruim op tijd. Zo kunnen wij je optimaal van dienst zijn en zijn er gegarandeerd nog acteurs beschikbaar.

Een bezoek van 45 minuten is (vaak) voldoende

‘Het duurde allemaal veel te lang’ is een opmerking die wij vaak van nieuwe opdrachtgevers horen wanneer wij hen in een voorgesprek vragen naar hun vorige sinterklaas ervaring. Een te lang bezoek van Sint & Piet is voor niemand interessant. Wij adviseren meestal een bezoek van 45 minuten voor een bedrijfsfeest. Je voorkomt hiermee dat het een lange zit wordt waarbij het publiek de aandacht verliest. Voor winkelcentra en evenementen kan je het bezoek prima verlengen naar 2, 3 of 4 keer 45 minuten.

Probeer een interne pietendiscussie *(zucht)* te voorkomen

Kies je roetveegpieten of kies je voor een ouderwetse look? Probeer er intern geen big-deal van te maken. Het is goed te weten dat kinderen al lang gewend zijn aan roetveegpieten. Ze zien deze nieuwe figuren in films, op school en op het Sinterklaasjournaal. Voor ouders kan het soms nog even wennen zijn. Totdat ze zien dat het tijdens het sinterklaasfeest op het bedrijf geen enkele invloed heeft. Onze teams zijn standaard uitgerust met Roetveegpieten. Andere kleuren zijn uiteraard ook mogelijk.

Stel een goede briefing op voor Sint & Piet

Een goede briefing en een aanspreekpunt is belangrijk wanneer je Sinterklaas gaat inhuren. Zo voorkom je dat je tijdens het feest voor verrassingen komt te staan. Boek de Sint stelt samen met jou de briefing op, zodat zowel jij als de acteurs precies weten waar ze aan toe zijn.
Tips bezoek van Sinterklaas sinterklaasfeest in Utrecht
Tips bezoek van Sinterklaas sinterklaasfeest Woerden

Verzamel leuke wetenswaardigheden over je gasten

Sinterklaas weet alles. Je moet ‘m alleen wel even helpen. Voor een optimale beleving ontvangen wij graag een aantal leuke weetjes over de kinderen (en ouders/collega's). Afhankelijk van jouw wensen bepaal je het aantal weetjes. Ons advies is om max. 10 anekdotes aan te leveren. Zo blijft het bezoek lekker vlot doorlopen en wordt het voor niemand een lange zit. Uiteraard zorgt Sinterklaas ervoor dat hij ingelezen naar jouw sinterklaasfeest komt.

Naamstickers voor alle kinderen maken het bezoek heel ‘echt’

Niets leuker dan dat Sinterklaas bij binnenkomst alle gasten bij hun voornaam aanspreekt. Het is een kleine investering met een enorme impact. De verbazing op de gezichtjes is fantastisch wanneer Sint de kinderen direct bij hun naam aanspreekt. Deze truc werkt overigens ook bij volwassenen.

Versier de stoel van Sinterklaas

Sinterklaas zit graag op een rechte stoel zonder wieltjes. Het versieren ervan is leuk, maar hij wil liever niet dat de versiersels in zijn tabberd blijven plakken. Gebruik daarom ‘droge’ versiering die niet kan afgeven.

Regel muziek en een microfoon

Een goede Sinterklaas is een sterke spreker met een dragende stem. Toch adviseren wij altijd om een microfoon te regelen, zodat jouw collega’s en relaties tijdens het sinterklaasfeest met elkaar kunnen blijven babbelen. Daarnaast is het sfeerverhogend om sinterklaasmuziek paraat te hebben.

Boek de Sint verzorgt jaarlijks zo’n 80 sinterklaasfeesten bij grote en kleine organisaties in heel Nederland. Van een bezoek van de echte Sinterklaas tot interactieve acts & shows. Ook benieuwd? Bekijk ons aanbod! 

Tips bezoek van Sinterklaas sinterklaasfeest in Den Bosch

Het is handig als Sint ongezien op locatie kan arriveren

Het is aan te raden om een parkeerplaats en een ontvangstruimte voor Sint & de Pieten te reserveren. Zo kunnen zij door de contactpersoon vanuit jouw organisatie rustig ontvangen worden, zonder dat het voorprogramma daar hinder van ondervindt.

Kies een leuk voorprogramma

Een interactief en muzikaal voorprogramma is sfeerverhogend en maakt het bezoek van Sinterklaas nog leuker. Fantastisch voor de kinderen en met een vrolijke knipoog naar de ouders. Ons advies luidt altijd; bij groepen kinderen groter dan 20 kinderen is een voorprogramma van grote meerwaarde.

Omlijst het bezoek van Sinterklaas met activiteiten

Speculaaspoppen versieren, schminken of knuffelen met het paardje Ozosnel (voorheen Amerigo). Activiteiten rondom het bezoek van Sinterklaas zijn ontzettend leuk voor kinderen. Je kunt dit natuurlijk zelf regelen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit extern in te huren.

Bespaar niet op een goede Sint

Een professioneel sinterklaasteam met de juiste ‘looks’ en sterk acteerwerk is de sleutel voor een geslaagd sinterklaasfeest. Natuurlijk kan iedereen een mooi sinterklaaskostuum aantrekken, maar dat maakt ‘m nog geen goede Sint. Onze gecertificeerde organisatie werkt met acteurs uit de televisie- en theaterwereld. De juiste looks gecombineerd met sterk acteerwerk en improvisatietalent maken dat uw gasten niet zullen twijfelen of ze met ‘de echte’ te maken hebben.

Dat waren ze. Twaalf tips voor het inhuren van Sinterklaas & Pieten. Wil je meer tips of ben je benieuwd wat Boek de Sint voor jou kan betekenen? Ga naar www.boekdesint.nl/blog/, mail naar info@boekdesint.nl of bel ons op 085 – 06 07 555.

Over de auteur

Bas van den Brink

Bas van den Brink (geboren in Lienden, 17 juli 1993) startte in 2011 met Boek de Sint.nl. Vanuit enthousiasme, perfectionisme en klantgerichtheid realiseert hij binnen Boek de Sint een groot aantal events en videoproducties voor uiteenlopende opdrachtgevers. Inmiddels is Boek de Sint uitgegroeid tot een toonaangevende en landelijk opererende sinterklaasorganisatie waarbij kwaliteit, impact en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan.

Tips
maart 24, 2024

De intocht van Sinterklaas organiseren? 5 tips!

Sinterklaas intocht organiseren: 5 x leuke invullingen Het organiseren van een sinterklaasintocht is een grote klus. Ook kan het een uitdaging zijn om ieder jaar weer iets nieuws te bedenken.…
CasesComplete eventsEventstylingJochemSchminkenTroon
februari 21, 2024

Complete eventproductie: het sinterklaasfestival

Het Grote Sinterklaasfestival van Centraal Beheer Een sinterklaasfestival met theater, activiteiten, pepernoten, warme chocolademelk en heel veel blije koppies. In opdracht van Centraal Beheer verzorgden wij voor het tweede jaar…
CasesDigitaal
februari 21, 2024

TV Sinterklaascommercial van HEMA

Sinterklaascommercial van HEMA Voor de sinterklaascommercial van HEMA waren wij verantwoordelijk voor Sinterklaas en zijn Pieten. Dat onderdeel regelden wij van A tot Z, zodat de productie zich op andere…

Professionele Sinterklaas huren voor jouw organisatie?

  • Sint en Pieten van top kwaliteit
  • Een offerte binnen 2 werkdagen
  • Werkzaam in heel Nederland
  • Heldere afspraken zonder verrassingen
  • Veilig en betrouwbaar: gecertificeerde organisatie
Offerte aanvragen

Voor vragen, opties of boekingen bel of whatsapp naar 085 – 06 07 555

Neem contact met ons op

WhatsApp: 085 – 06 07 555

Gemiddelde reactietijd: 0 – 30 minuten

Mail: info@boekdesint.nl

Gemiddelde reactietijd: 1 -2 werkdagen

Telefoon: 085 – 06 07 555

Bereikbaar ma t/m vr: 09:00 – 17:00

Volg ons op de socials